Dok zajedno iščekujemo taj, omiljeni nam, dan Božića, sigurno svi sanjamo kako bismo mogli što originalnije ove godine urediti svoj dom i unijeti mu onaj pravi duh.

Ukrasi, ukrasi i još više ukrasa

Manje je više – svi se slažemo s tim, zar ne? No, to pravilo nekako smetnemo s uma za vrijeme blagdana. Šareno, veselo, blještavo. Kako ne biste pretjerali, savjetujemo da prije kupovine ukrasa promislite o veličini prostorije i namještaju koji se nalazi u njoj. Ne trebate prepuniti prostoriju ukrasima jer to neće činiti prostoriju ugodnom za boravak. Prostor treba biti prozračan, pogotovo kada za vrijeme blagdana iščekujete goste. Pokušajte postaviti božićno drvce na mjesto koje će ga činiti glavnim objektom prostorije, a uredite ga kuglicama vlastite izrade – primjerice od stiropora oblikujte kuglice i umotajte ih u aluminijsku foliju ili uredite stare žarulje, kombinacija je zaista mnogo! Ako želite još negdje postaviti drvce, možete ga načiniti od žice (možete ju oblikovati klještima) i ukrasiti lampicama te postaviti u željenu prostoriju. Ukoliko Vam ukrasa nije dosta, izradite ploču od stiropora te je ukrasite ukrasnim papirom s motivima po želji, obrubite ga lampicama i zatim ga objesite na zid – izvrsno za pričvrstiti sve pristigle čestitke ili božićne crteže Vaše djece.

duh božića

Adventski vijenac

Što bi bio Advent bez adventskog vijenca? Postoje razni vijenci svih veličina, boja i oblika – od onih s pravim borovim grančicama do onih od umjetnih materijala. Mogućnosti je mnogo, a najteži izbor je onaj Vaš, koji odabrati. Ukoliko se još niste odlučili, predlažemo Vam da ove godine izradite svoj. Četiri svijeće, malo vate, božićnih kuglica, borovih grančica ili pak dobar komad drva i vijenac je gotov! Ovisno o materijalu s kojim planirate raditi, potrebne alate možete pronaći u našim poslovnicama. Prepustite mašti na volju, pozovite i svoje bližnje te uz kvalitetno druženje kreirajte baš onakav vijenac koji oslikava raspoloženje doma u koji ga postavljate.

 

Čarobni mirisi (i zvukovi) Božića

Za mnoge ljude, mirisi su upravo ono što pokreće njihova sjećanja i emocije. Upravo je to bit Božića – potaknuti veselje, mir i radost. Kada se samo sjetite mirisa borova, cimeta, naranče, pečenih kolačića, ne asocira li Vas odmah na blagdane? Upravo je to ono što želite postići u Vašem domu. Dodajte u prostor, primjerice, nekoliko svijeća koje će napraviti atmosferu kakvu želite – ugodna treptajuća svjetlost i prekrasni blagdanski mirisi.  Ukoliko želite nešto izraditi sami, napunite zdjelu vodom – u nju stavite nekoliko štapića cimeta, koru od naranče i nekoliko klinčića te ju postavite na radijator. Laganim zagrijavanjem, zdjela će širiti ugodne aromatične mirise. Kako biste svojem domu dali onaj završni touch napravite božićnu listu pjesama koja će lagano svirati u pozadini. Božićni mood – on!

Ovo su samo neki od savjeta i ideja kako biste uživali u Božiću i tom slatkom „poslu“ uređivanja. No, nemojte zaboraviti da je najvažnija Vaša sreća i ugoda, a da su materijalne stvari ipak sporedne. Pošaljite nam i neke svoje ideje za božićno uređenje doma!

Sretne i ugodne blagdane želi Vam Profi baucentar!