bozicno-drvce1Vrijeme je blagdana i svi smo u veselom predblagdanskom ozračju u kojem više vremena provodimo s obitelji, kod kuće, u toplom i imamo više vremena za stvari koje nikako ne stižemo tijekom godine. Neki od vas sigurno svim srcem uživaju u uređenju svojih domova lampicama, pahuljicama, božićnim motivima i onim  glavnim, velikim božićnim drvcem. To je tema o kojoj bi se također moglo dugo raspravljati. Umjetno, pravo, veliko, malo, zlatno, crveno, bijelo… Svatko ima svoje mišljenje o tome kakvo božićno drvce mu je najljepše.

Povratak prirodnim materijalima

No zašto vi ne biste ove godine zajedno sa svojim ukućanima napravili potpuno drugačije drvce? Ono može biti jedino i glavno u vašem domu ili dodatno koje će ukrašavati neku od prostorija; hodnik, predsoblje ili dvorište.

S obzirom da se svi sve više vraćamo klasičnim prirodnim materijalima, sve je modernije u božićnom uređenje koristiti drvo i drvene ukrase. Zato vam predlažemo da ove godine sami izradite božićno drvce od drveta.

U nastavku možete vidjeti nekoliko odličnih prijedloga, od onih vrlo jednostavnih do malo kompliciranijih koji mogu biti projekt za cijelu obitelj. Neka ovo bude godina kada ćete svoju djecu kroz zabavan projekt naučiti osnove upravljanja alatom, čekićima, čavlima ili bušilicom.

Potrebni alati i materijali

Sve što vam treba je nekoliko paleta ili komada drveta. Ukoliko je riječ o neobrađenom drvetu, možete ga bez problema izbrusiti običnim brusnim papirom ili brusnom spužvicom i učiniti podobnijim za rad.

Vaše drvce može imati i kukice za vješanje ukrasa ili male police koje možete ubušiti u samo drvo i na koje možete postaviti ukrase, čestitke pa čak i male poklone. Oko njega možete omotati lampice ili ga ukrasiti češerima i drvenim ukrasima koje ćete također sami izraditi. Također, možete ga obojati kako god želite te na njega nacrtati točno onakve ukrase kakvi vam se najviše sviđaju. U slučaju da se odlučite za bojanje, vodite računa da koristite prikladne boje za unutarnje ili vanjske uvjete ovisno o tome gdje planirate smjestiti svoje drvce.

Drvce koje planirate postaviti na terasu, balkon ili dvorište zaštitite od vremenskih neprilika prikladnim premazom koji će osigurati da ono traje cijelo blagdansko razdoblje, ali i da ga možete izložiti i sljedeće godine.

Ako prihvatite naš prijedlog i odlučite napraviti svoje drvce pošaljite nam fotografiju kako biste možda i nama dali neku dobru ideju. Nadamo se da ćete se zabaviti u izradi i svakako budite oprezni pri korištenju
potrebnih alata.

Sretne i ugodne blagdane želi Vam Profi baucentar!