Već dugo razmišljate o promjeni starih, dotrajalih drvenih prozora, no niste sigurni koje novo rješenje primijeniti u Vašem domu. Shvaćamo da to nije nimalo jednostavna misija za koju je potrebno uložiti i vremena i novca kako bi pronašli kvalitetnu i sigurnu stolariju. Kao jednu od mogućnosti, pokazat ćemo Vam koje prednosti ima PVC stolarija te na što obratiti pozornost prilikom odabira savršenih vrata i prozora za Vaš dom.

Zašto odabrati PVC stolariju?

Proteklih nekoliko desetljeća, PVC stolarija predstavlja nezaobilazan element prilikom adaptacije ili same gradnje objekata. Velika prednost ove vrste stolarije jest jednostavnost – ne zahtijeva posebno održavanje, vrlo učinkovito štedi energiju, a samim time i novac, te je odličan izbor za sve ljubitelje modernog dizajna.

Na što je važno obratiti pozornost?

S obzirom da postavljanje PVC stolarije predstavlja dugotrajniju investiciju, svaki kupac želi pronaći najbolji omjer cijene i kvalitete, stoga je važno pogledati sve specifikacije proizvoda kojeg planiramo izabrati za naš dom.

PVC stolarija

Profili

Prilikom odabira jedna od važnih karakteristika kod PVC stolarije jest i PVC profil. Profili se razlikuju prema broju brtvi, komora, dubini ugradnje i debljini stjenke profila. Trenutni standard za profil jest ugradbena dubina od 70 mm i pet komora. Obratite pozornost da kvalitetniji profili imaju manji koeficijent prolaznosti topline. Toplinska provodljivost nije važna samo zbog gubitka topline i gubitka energije već i zbog rizika od neželjene kondenzacije zraka prilikom promjene vremena na hladnije temperature.

Brtve

Najčešće su u funkciji sustavi s dvije brtve, međutim sve češće se pojavljuje PVC stolarija i sustavi s tri brtve. S obzirom na to da brtve na prozorima štite od ulaska prašine i vode, a isto tako i od buke i vjetra, treća brtva još dodatno štiti od udara kiše i vjetra u prozor. Isto tako, sustavi s tri brtve imaju bolji koeficijent toplinske provodljivosti.

Okovi

Na koji način će se otvarati prozor, odlučuje vrsta okova na Vašem prozoru. Na zaokret, kip, kombinirano zaokret i kip ili pak provjetravanje. Možete izabrati primjerice kip u više stupnjeva – prvi stupanj jest provjetravanje. To je siguran način otvaranja prozora – provjetrite prostoriju, a ukoliko pada kiša neće moći padati u prostoriju. Isto tako, možete odabrati i protuprovalne okove koji vas štite od neželjenih provalnika. Također, završna obrada okova cinčanjem šestavlentnim cinkom koji uz redovno podmazivanje osigurava trajnost od više desetaka godina. Izborom kvalitetnih okova produžit ćete vijek trajanja svojih prozora bez bojazni od skorog rasklimavanja.

PVC stolarija i staklo

Pri odabiru stakla važno je gledati provodljivost topline – što staklo ima više slojeva, veće su uštede na energiji, a posljedično i u računima. Primjerice, uložite nešto više u odabir troslojnog stakla umjesto dvoslojnog i s vremenom, ta će Vam se investicija višestruko vratiti.

Udobnost, sigurnost, otvoreni prostor. Sve je to neophodno da bi se osjećali ugodno u svoja četiri zida. Kada se odlučite na odabir savršene stolarije slobodno se konzultirajte s našim prodajnim savjetnicima koji će pronaći idealno rješenje za Vas.