Betonski opločnici proizvode se u razim pravokutnim i ostalim oblicima, najčešče prodavan opločnik je u dimenziji 20×20 cm a debljine opločnika također mogu biti razne sve u ovisnosti od zahtijeva konkretne površine na koju se postavljaju opločnici. Mogu biti u debljini od 3,80 pa sve do 10 cm.

Betonski opločnici izrađuju se od prirodnih sirovina, pa se kada je toplo lagano šire, a za hladnoga vremena stežu. Raznolikim bojama betonski opločnici se mogu vizualno prilagoditi svakom vanjskom prostoru, dvorištu i vrtu.

Sam proces proizvodnje gotovih betonskih prefabrikata u današnje se vrijeme odvija uglavnom na modernim, poluautomatskim ili potpuno automatiziranim postrojenjima koji izbacuju temeljito obrađene proizvode iz betonske smjese i kvarcnog pijeska. Zatim se proizvod skladišti u komorama za sušenje, dan ili dva (ovisno vremenskim uvjetima), da bi se konačno skladištio na uglavnom otvorenim prostorima dok nije potpuno spreman za postavljanje

Ovom vrstom opločenja omogućeno je neometano disanje tla, otjecanje i isparavanje vode između elemenata opločnika, čime se postižu ugodni mikroklimatski uvjeti u području opločenja. Pored toga, elementi opločnika se manje zagrijavaju od drugih materijala za oblaganje, a svojim neutralnim mirisom također ne utječu na okoliš.

UPITAJ ZA CIJENU ILI ZATRAŽI PONUDU


Upit za: